Чому продукція IKEA повністю безпечна для здоров'я дітей

новини

Діти – перші в групі ризику при використанні неякісних товарів. Ми ніколи до кінця не будемо впевнені в безпеці посуду або меблів з ринку, особливо якщо купуємо продукцію невідомого виробника.

Але з товарами IKEA можна бути спокійним – вони створені спеціально для дітей та у відповідності з європейським законодавством.

Пластмасовий посуд

На нашу думку, найбільше шкоди дитині може завдати неякісний посуд. Адже якщо в його складі є небезпечні хімічні сполуки, вони перейдуть в їжу, а далі – прямо в організм.

Головне з хімічних речовин, безпека якого викликає сумнів – Бісфенол А.

В 2008 році Канада першою заборонила пляшечки для годування в пластику яких містився Бісфенол А. В 2010 році аналогічне рішення ухвалила Єврокомісія.

Серед експертів немає єдиної думки з цього предмету. Одні доводять, що Бісфенол А небезпечний для ендокринної системи навіть у малих кількостях, інші – що небезпечні тільки великі дози. Вони сходяться в одному – завжди є ризик для маленьких дітей.

IKEA підтримує заборону Єврокомісії, тому в описі будь посуду для дітей ви завжди зустрінете рядок «Не містить BPA (Бісфенол А)».

Якщо ви купуєте дитячий посуд інших брендів, обов'язково перевірте маркування. Є два типи пластику, які можуть містити Бісфенол А: PVC і PC – 03 і 07 клас пластмас.

Не містять Бісфенол А наступні класи пластмас:

  • PET – 01

  • Поліпропілен РР – 05

  • Полістирол PS – 06

  • Поліетилен PE-HD, PE-LD – 02 і 03

Якщо ви не впевнені чи є в дитячому посуді ця речовина чи ні, використовуйте просте правило безпеки – не готуйте і не розігрівайте їжу в цій тарі. Так ви мінімізуєте потенційну шкоду Бісфенолу А.

Читайте також:

Які меблі вибрати для дитячої
 

М'які іграшки

Крім дитячого посуду ми також хочемо загострити увагу на великих і маленьких м'яких іграшках.

Ці милі плюшеві звірятка стають першими друзями малюків, допомагають розвивати уяву і комунікативні навички, формують добрий і чуйний характер.

Але також можуть стати причиною алергічних реакцій, астми, дерматиту та кон'юнктивіту. Причина в тому, що м'які іграшки здатні вбирати і накопичувати пил. Тому в них заводяться пилові кліщі.

Всі м'які іграшки IKEA виробляють з поліестеру – безпечного синтетичного матеріалу, який нагадує шерсть. В ньому концентрація пилових кліщів нижча, ніж у повністю натуральних іграшках. Крім того, іграшки IKEA можна прати при температурі 60 °С, при якій кліщі вмирають.

Незалежно від виробника, купуйте стільки м'яких іграшок, скільки зможете регулярно чистити. Взимку іграшки можна виставляти на мороз, а влітку – на сонце, так як кліщі не виживають в цьому середовищі.

Також, кліщів знищить пароочисник або сучасний пилосос з аквафільтром. Звичайні пилососи не годяться – вони тільки поширюють кліщів і їх фекалії по квартирі.

 

Дерев'яні меблі

Вони також можуть нести потенційну небезпеку для дітей, але в меншій мірі, ніж неякісний посуд або м'які іграшки, якими діти користуються постійно.

Шкоду для здоров'я несуть меблі, виготовлені при порушенні норм виробництва. Наприклад, для склеювання плит використовували дешеві і токсичні хімічні речовини. В результаті їх випаровування в кімнаті можуть негативно вплинути на стан дитини.

Чи використовували деревину незрозумілого походження. В таких випадках сам виробник може не здогадуватися, з якої екологічної зони взялася сировина, і чи може вона бути повністю безпечною. Не кажучи про шкоду такого виробництва для навколишнього середовища і майбутнього планети.

В IKEA діють інші принципи. Компанія самостійно виготовляє деревостружкові плити, на сучасному і повністю автоматизованому заводі в місті Халцфорд.

Вся деревина заготовлюється в місцевих поновлюваних лісах згідно із законами Швеції – замість кожного зрізаного саджають кілька нових дерев.

При створенні не використовуються токсичні смоли та інші небезпечні або заборонені хімічні речовини. У плитах немає формальдегіду – небезпечного канцерогену, алергену і джерела неприємного запаху. Адже IKEA – найпопулярніший і найбільший виробник меблів в світі, що дорожить своєю репутацією.

Якщо нові меблі будь-якого виробника викликають сумніви у якості – провітріть дитячу. Не дозволяйте дитині спати першу ніч у кімнаті зі складеними меблями.

[[RELATED_ARTICLE]] 

Замість висновку: прості правила безпеки

У більшості випадків організм дорослого захищений від впливу шкідливих хімічних сполук, але не організм маленької дитини. Тому завжди звертайте увагу на якість товарів для дітей.

Якщо купуєте в інтернеті – вивчайте опис та не бійтеся уточнювати деталі у менеджера, переходьте на офіційний сайт виробника, читайте відгуки про продавця.

Якщо купуєте на ринку – вивчайте ярлики, вимагайте документи і сертифікати. Довіряйте тільки перевіреним брендам і навчіться відрізняти їх від підробок.

  • 0
    6 288грн
    Книжкова шафа з ящиками, біла/грифельно-синя, 99x44x94 см
    Готовий до відправлення
  • 0
    2 760грн
    Дитяче крісло, березовий шпон/Медског з малюнком динозаврів