«Не як у лікарні»: чому пора перейти на металеві ліжка

новини

Ми вже давно хочемо розвіяти стійкі міфи про ліжка з металу, та показати наскільки вони підходять для сучасного ритму життя, для сучасного інтер'єру, для використання дітьми та дорослими. 

Топ 3 міфи про металеве ліжко

Багато наших клієнтів відразу відкидають варіант з металом, хоча й не можуть пояснити своє рішення. У більшості випадків це емоційні, а не раціональні упередження. Ось топ ключових:  

  1. Буде як у лікарні, або в армії. 

  2. Метал холодить, і взагалі він некомфортний.

  3. Метал, і тим більше фарби, токсичні. 

Розбираємося послідовно з усіма трьома пунктами. 

По-перше, сучасні ліжка давно пішли від позбавлених смаку радянських ліжок. Тонке кування, гарні кольори, складні візерунки, але мінімум громіздких декоративних елементів дозволяють отримати легкий елегантний силует для створення приємного, свіжого та романтичного інтер'єру спальні. 

По-друге, метал холодний тільки тоді, коли холодно в усій кімнаті. Та навіть у цьому випадку ви не відчуєте дискомфорту. Адже лежати будете на матраці та подушках, особливо не стикаючись з металевими частинами. До речі, аналогічна ситуація з дерев'яними аналогами. 

По-третє, якісне металеве ліжко, наприклад від IKEA, Signal чи Halmar, завжди гіпоалергенне, екологічно чисте та безпечне. У ньому немає токсичного клею та смол, а також канцерогенних формальдегідних сполук, які зустрічаються у ДСП. 

 

Як ліжко з металу спрощує життя

Металеві ліжка рідко обходяться дорожче побратимів з натурального дерева, або варіантів із ДСП і тканинної оббивки. При цьому довговічність і простоту догляду за металом навіть близько не можна порівнювати з аналогами.

Довговічність

В середньому, вироби з ДСП служать не більше 10-20 років. Якісні й дуже дорогі моделі з твердих порід деревини – 50 років. Термін служби металу – необмежений. 

При цьому, щоби домогтися довголіття деревини й матеріалів на її основі, потрібно постаратися: 

  • стежити за рівнем вологи, 

  • миттєво позбавлятися пролитої рідини, 

  • уникати перепадів температур, 

  • виключити потрапляння прямих сонячних променів, 

  • берегти поверхню від ударів. 

 

Для металу робити всього цього не потрібно – ні один з цих факторів йому не зашкодить. 

Простота догляду

Якщо у вас ліжко з натурального дерева, знадобляться дорогі засоби для чищення, полірування, захисту та видалення плям. Також потрібні спецзасоби, щоби чистити оббивку з тканини або шкірозамінника. 

А що ж метал? Правильно, вистачить звичайнісінької вологої серветки, щоби протерти пил або прибрати бруд. 

Якщо ми змогли переконати вас придивитися до металевих ліжок, почніть свої пошуки з моделі Panama від Halmar.