Який обідній стіл краще: дерев'яний чи скляний

новини

Щоб сформувати тверезу оцінку і допомогти визначитися з типом столу, який потрібен саме вам, ми вирішили порівняти ці поверхні за кількома ключовими критеріями, які цікавлять більшість покупців.

Міцність

Підсвідомо люди впевнені в крихкості скла виходячи з власного досвіду взаємодії з цим матеріалом. Крім того, здається, що на склі буде видно подряпини.

І навпаки, дерево вселяє надійність і впевненість в тому, що його неможливо розбити або подряпати падінням горнятка або іншого більш важкого предмета.

Звичайно ж це не так.

Сучасні столи виготовляють з міцного загартованого скла, яке складно розбити при нормальних умовах експлуатації. Воно стійке до подряпин і сколів, впливу вологи і підвищених температур.

До справжніх дерев'яних покриттів потрібно ставитися ще більш дбайливо, адже вони не мають захисту від подряпин. Такі стільниці може зіпсувати рідина, висока вологість, різкі зміни температурного режиму.

 

Догляд

Одна з головних причин невдоволення скляним столом - необхідність постійного прибирання. На склі буде видно краплі і розводи, які потрібно протирати по кілька разів на день.

Можливо дерево більш практичний матеріал, який не потребує догляду? Ні, за справжнім деревом потрібно стежити ще більш ретельно.

Його не можна просто протерти тканинною ганчіркою з миючим засобом, який завжди є в будинку. Кислоти, що входять до його складу, можуть серйозно зіпсувати дерев'яні поверхні. Тому вони потребують спеціалізованих засобів для очищення і полірування.

Комфорт

Це важливий параметр для вибору меблів. Але найчастіше він має суб'єктивний характер. Для безлічі людей скло непривітне і холодне, навіть якщо квартира або будинок добре опалюються. А дерево, безперечно, має більш теплу фактуру.

Також, почуття комфорту може випаруватись через упередження щодо скляних стільниць. Людина може бояться подряпати або розбити такий стіл, вона не зможе розслабитися і отримувати задоволення від його використання.

Однак, любителі сучасних технологій будуть чудово себе почувати за скляними столами. Для більших зручностей можна використовувати різноманітні підставки під тарілки і кружки, спеціальні бамбукові серветки і скатертини, які додадуть затишок, і знизять клопоти з прибирання скла.

 

Безпека

Багатьох мам насторожують небезпечні на вигляд гострі кути квадратних скляних столів. Діти дуже жваві і рухливі, і якщо за ними не встежити, вони можуть постраждати.

У той же час кути дерев'яних столів візуально здаються менш небезпечними, адже вони непрозорі, хоча насправді несуть таку ж потенційну небезпеку.

Тому ми радимо вибирати круглі і овальні моделі столів. А в разі вибору скляного - не боятися, що діти можуть його розбити.

Дизайн

Стіл в першу чергу повинен вписуватися в загальну обстановку вашого будинку, підкреслювати плюси і приховувати мінуси простору.

Скляні столи відносяться до сучасних стилів дизайну - Loft, хай-тек, мінімалізм. Вони допомагають створити будинок майбутнього, вони не перевантажують інтер'єр і роблять його більш просторим за рахунок прозорості стільниці.

Дерев'яні столи - протилежність. Вони відносяться до класики, візуально більш надійні і солідні. Натуральне дерево асоціюється з розкішшю, багатством і успіхом. Є свої шанувальники цих меблів, які дотримуються більш консервативних течій в дизайні.

 

Резюме

Насправді відповідь на питання «що ж краще» досить простий. Все залежить від особистих переваг і смаку, обстановки будинку і стилю, який ви прагнете створити.

Забудьте міф, що скляні столи непрактичні і тендітні, а за дерев'яними не потрібен догляд. Слухайте своє серце і вибирайте тільки те, що подобається саме вам.