Як вибрати матрац IKEA і не припуститися помилки?

новини

Частина 1. Пружинні матраци

Якість матраца безпосередньо впливає на якість нашого сну, здатності м'язів позбутися напруги, а хребта - зайняти правильну позицію, яка не приведе до викривлення постави і не буде шкодити кровопостачанню тканин організму.

Ми допоможемо підібрати відповідний матрац і не загубитися в широкому асортименті пропозицій.

Критерії вибору

Звичайно ж головний критерій, на який найчастіше звертають увагу покупці матраців, це якість і ціна.

Однак існують і інші, не менш важливі питання, такі як тип, розмір матраца, конструкція, склад матеріалів і ступінь жорсткості.

 

Як підібрати жорсткість матраца?

Дуже важливий момент, який потрібно визначити в першу чергу.

Ваша вага / Ваш зріст

50 – 70 кг. 

70 – 80 кг.

80 – 90 кг.

90 – 100 кг. +

150 – 160 см.

сж

ж

ж

дж

160 – 170 см. 

сж

сж-ж

ж

ж-дж

170 – 180 см.

сж

сж-ж

ж

ж-дж

180 – 190 см.

сж

сж-ж

ж

ж-дж

190 – 200 см. 

сж

сж

ж

ж

В IKEA матраци бувають або жорсткими (дж - матраци з підвищеною жорсткістю), або середньої жорсткості (сж).

Знайдіть у таблиці комірку, яка відповідає ваші вазі і росту, і ви побачите необхідну жорсткість матраца. Якщо ви спите вдвох, орієнтуйтеся на партнера з більшою вагою.

Тип матраца

В IKEA є 2 основні типи: матраци на основі пружинного блоку і матраци, в конструкції яких пружини відсутні. Це так звані пінополіуретанові і латексні матраци.

Для зручності читання, ми розділили наше керівництво по вибору матраца на дві частини. У першій частині ми детально розглянемо пружинні матраци.

Читайте також:

5 помилок облаштування спальні
 

Пружинні матраци

Це моделі, в основі яких лежить пружинний блок Боннель. Такий блок складається або з залежних пружин, або з незалежних.

Ціна матраца залежить від розмірів, додаткового наповнення і кількості пружин на кв. м. Чим більше пружин, тим вищі ортопедичні властивості матраца.

Розміри всіх пружинних матраців IKEA представлені по типу найбільш популярних розмірів ліжок (довжина*ширина, сантиметри):

  • 200*80,
  • 200*90,
  • 200*140,
  • 200*160,
  • 200*180.

1. Залежний пружинний блок

Матраци з залежним пружинним блоком вважаються найбільш простими і бюджетними. Блок складається з двосторонніх металевих пружин, з'єднаних між собою рамою. Він забезпечує хорошу опору для тіла і рівномірно розподіляє вагу.

Типовим представником простого матраца є модель HAFSLO.

Також залежний пружинний блок має модель HAMARVIK. Клас цих матраців вже вище. Він має спеціальний шар м'якої набивки з пінополіуретану, що робить матрац більш зручним.

 

2. Незалежний пружинний блок

Конструкція складається з пружин, які діють незалежно один від одного. Кожна пружина упакована в окремий тканинний мішок - «кишеню».

Головна перевага пружин «кишенькового типу» - виборча підтримка різних ділянок тіла, коли пружини ідеально повторюють його контур. Крім поліпшеного ортопедичного ефекту, матраци з незалежним пружинним блоком мають і ряд інших переваг:

  • вони ніколи не скриплять,
  • мають більш тривалий термін експлуатації,
  • в конструкції блоку значно більше пружин на кв. м.

На нашому сайті є багато матраців з пружинами кишенькового типу. Від найпростіших, до більш елітних.

Почнемо зі знаменитої моделі HÖVÅG - топ продажів серед матраців IKEA.

Головна перевага - 229 незалежних пружин на кв. м., шар м'якої набивки з пінополіуретану, а також еластична тканина чохла, що дозволяє матрацу точніше повторювати природні вигини тіла.

Модель HYLLESTAD - відноситься до нового покоління матраців. Крім блоку незалежних пружин і додаткового шару м'якої набивки з пінополіуретану, він має і спеціальний наповнювач, який залежить від типу жорсткості матраца.

Шар з латексу має HYLLESTAD середньої жорсткості. Шар з пінополіуретану з ефектом пам'яті має жорсткий HYLLESTAD.

У будь-якому випадку додатковий шар повторює контури тіла, знижує м'язову напругу, розподіляє навантаження і покращує кровопостачання.

Матрац HOKKÅSEN - це поліпшена версія попередньої моделі. Його відмінна риса - додатковий шар міні-пружин кишенькового типу, при наявності стандартного блоку незалежних пружин. Особлива конструкція забезпечує новий рівень комфорту.

Найбільш дорогий матрац в лінійці моделей з незалежними пружинами - HESSENG. До його складу входять переважно натуральні матеріали: натуральний латекс, кінський волос, шерсть і ліоцелл (текстильне волокно з целюлози, яка відрізняється високою зносостійкістю).

Головна перевага - наявність зонування - системи перфорації матраца. Вона відповідає ортопедичним зонам людини, оптимально розподіляє навантаження між різними частинами тіла, знімають напругу в області плечей і стегон, забезпечує потрібну підтримку голови і спини.

Модель HESSENG має максимальних п'ять зон комфорту, тому вважається кращим ортопедичним матрацом з незалежним пружинним блоком.

P. S. Питання доставки

Звичайно ж, це ще один важливий критерій, який впливає на покупку матраца, адже великий розмір означає дуже дорогу доставку.

Однак, IKEA геніально вирішила це питання, спростивши життя як інтернет-магазинам, так і покупцям.