Як поліпшити інтер'єр будь-якого приміщення. Друга частина

новини

Звичайно, професійні дизайнери інтер'єрів намагаються знаходити індивідуальний підхід до кожного свого клієнта, підбирати унікальні рішення мало не кожній кімнаті. Щоби було не соромно покласти проект в портфоліо і хвалитися перед колегами по цеху. 

Однак, щоб створити прекрасний інтер'єр для повсякденного життя всього цього не потрібно. Досить дотримуватися кількох простих правил.  

У другій частині статті ми поговоримо не про загальні речі, а про більш конкретні прийоми щодо поліпшення інтер'єру будь-якого житлового приміщення.

1. Практична оббивки

Якщо ви хочете спростити собі життя, вибирайте м'які меблі в сірому або коричневому кольорі, і з хорошою, міцної тканини. Ці кольори не тільки створюють затишок і вписуються практично в будь-яку колірну гамму, але і відмінно маскують пил і знос.  

 

2. Круглі килими 

Крім теплоти, затишку і декоративної краси, подібні килими, чому те, створюють ілюзію, при якому здається, що простір ширше, ніж насправді. Мабуть тому вони знову ввійшли в моду.  

3. Прозора меблі

Щоб посилити ілюзію, можна спробувати використовувати меблі з прозорого пластика. Зараз з нього роблять цікаві стільці, журнальні й навіть обідні столики.

Якщо ж ви не любите нові хай-тек тенденції, тоді вибирайте меблі на ніжках, вона виглядає менш громіздко. 

 

4. Боротьба з низькою стелею

Низька стеля - не вирок. У нас в запасі не один, а цілих 3 прийоми, які допоможуть згладити цей недолік:

  • низька меблі додає простору повітря.

  • Правильне освітлення - настінні бра, які світять вгору, або вгору і вниз, здатні чудесним чином подовжити стелю. 

  • Ефект омбре на стінах - перехід від світлих відтінків зверху до темних знизу - прибрати нависання і тиск стелі на периферію очей, що теж здорово допомагає боротися з проблемою. 

 

5. Смуги в оформленні

На перший погляд абсурд, але шпалери з малюнком смуг здатні візуально змінити геометрію інтер'єру. Так, якщо ми розмістимо їх вертикально, то отримаємо подовження простору, а якщо горизонтально - то розширення.