Як поліпшити інтер'єр будь-якого приміщення. Перша частина

новини

Звичайно, професійні дизайнери інтер'єрів намагаються знаходити індивідуальний підхід до кожного свого клієнта, підбирати унікальні рішення мало не кожній кімнаті. Щоби було не соромно покласти проект в портфоліо і хвалитися перед колегами по цеху. 

Однак, щоб створити прекрасний інтер'єр для повсякденного життя всього цього не потрібно. Досить дотримуватися кількох простих правил.  

У першій частині статті ми поговоримо про загальні поради щодо поліпшення інтер'єру будь-якого житлового приміщення.

Розширюємо простір

Найпоширеніша проблема більшості квартир в Україні не стільки обмежена площа, як неправильна планування, через які кімнати витягнуті або маленькі.

Вирішити це завдання без інтервенції до сусідів допоможуть дзеркала, а також будь-які відображають панелі і панно. Сьогодні їх оформляють навіть як вікна, виглядає досить добре.

 

Підбираємо колірну гамму 

З безліччю квітів і відтінків в оформленні по справжньому добре вміють працювати лише обрані майстра. Тому при самостійному облаштуванні житла використовуйте не більше 3, максимум 5 комбінацій, включаючи акценти. 

Підібрати палітру допоможе колірне коло, його легко знайти в інтернеті. 

Однак, найпопулярнішим залишається білий колір і світлі тони. 

Надаємо глибину інтер'єру

Буває, зробили все за правилами, але чому то картинка вийшла плоскою і незатишною. Додати насиченості і життя вашій квартирі або будинку допоможе правило поєднання різних фактур.

Суть досить проста: потрібно поєднувати протилежності. Наприклад, глянцеві шафи корпусних меблів, і художня штукатурка, шовк і оксамит. 

 

Робимо простір об'ємним

Не дарма художники і фотографи так багато часу приділяють висвітленню. З його допомогою кімната може стати затишною, або відразливою, тривимірної або плоскою.

Постарайтеся зробити все, щоб максимізувати потік натурального світла з вікон, в тому числі використовуйте дзеркала і світлі меблі для його відображення. 

Обов'язково створіть багаторівневу систему штучного освітлення. Для цього знадобляться стельові, настінні, підлогові і настільні лампи.