Як організувати ідеальну дитячу: вибрані поради

новини

Багато батьків з тривогою підходять до завдання створення дитячої. І неспроста, адже оформлення цієї кімнати впливає на фізичне і ментальне здоров'я дитини, на розвиток смаків, світогляд, і навіть характер. 

Тому в статті ми зібрали базові поради, які допоможуть знайти ваше власне дизайнерське рішення.

Читайте також:

Які меблі вибрати для дитячої
 

Загальний стиль і настрій дитячої

Дитяча обов'язково повинна вибиватися з основної концепції вашого будинку, відрізнятися барвистістю, яскравістю, веселощами, як хороша ілюстрована книга добрих казок. 

Дитині не просто буде приємно - таке рішення розвиває фантазію і позитивний настрій, допоможе йому довше побути маленьким.

При цьому не можна скотитися в несмак, що особливо небезпечно при тематичному оформленні. 

Наприклад, робити нудотно-рожевий інтер'єр для дівчинки з великою кількістю мультяшних принцес на стінах, стелі і меблів. Або перетворювати кімнату хлопчика в піратську бригантину, де немає місця пограти в конструктор.

Проблема з чіткою тематикою в тому, що діти швидко захоплюються новим, змінюються і зростають, тому дизайн кімнати перестає бути актуальним раніше, ніж того хотілося. А крім того, він просто набридає, адже кожен день одне і теж.

Вихід - зробити тематику гнучкою, щоб замінивши кілька елементів, ми повністю змінили вигляд кімнати. 

Наприклад, якщо тема - динозаври, то не потрібно обклеювати все фотошпалерами. Можна постелити килимок і повісити завісу на двоярусну ліжко з дино-принтом, а також розставити скрізь м'яких динозаврів.

Знайдіть товари IKEA для дітей на нашому сайті - на фото безліч ідей для оформлення дитячої.

 

Зонування, меблі та освітлення

Починати облаштування дитячої кімнати найкраще з класичної концепції зонування, яка допомагає спланувати всі деталі, аж до меблів і освітлення. 

Отже, дизайнери давно прийшли до рішення, що в інтер'єрі дитячої повинні виділятися 5 зон для:

  • ігор,

  • навчання, 

  • відпочинку, 

  • спілкування, 

  • зберігання.

Кожну зону потрібно облаштувати власними меблями і аксесуарами, а в ідеалі і візуально розділити - композицією, кольором, світлом.

Оздоблювальні матеріали повинні бути якісними і максимально натуральними.

Меблі зроблена з дерева, або ДСП з низьким вмістом формальдегідів - небезпечних хімічних речовин. Добре, якщо у неї не буде гострих кутів, а всі великі стелажі і комоди можна приєднати до стіни, для безпеки.

Не купуйте в дитячу дивани для сну - вони занадто жорсткі і незручні. Тільки хороший матрац зможе забезпечити якісний сон і правильний розвиток хребта.

На вікна повісьте спеціальні штори типу блекаут, що не пропустять в дитячу світло і шум з вулиці, що також впливає на якість сну.

Також, потрібно за всяку ціну створити величезну кількість світла в денний час. Продумайте систему багаторівневого штучного освітлення, яка забезпечить світлом кожну зону дитячої.