5 трендів в дизайні інтер'єрів на 2022

новини

До грудня ще далеко, а дизайнери вже визначилися з тим, що буде модно в новому році, і як слід оновити елементи домашнього або офісного інтер'єру, щоб йти в ногу з часом.

Тренд – це тенденція розвитку, загальний напрямок змін. Тому ми радимо прислухатися до думок у цій статті – цілком імовірно, що ідеї та прийоми не застаріють, а перекочують у наступні роки. 

 

Синя оббивка м'яких меблів

Дизайнери впевнені, що глибокі та складні сині тони дивана, стільців, пуфів, або хоча б декоративних подушок додадуть строгому чи білому інтер'єру лоска, зроблять його більш розкішним, ніж є насправді. 

На користь синього говорить і те, що цей колір сміливий, а тому ще не заїжджений. Він не так швидко набридне, як більшість інших яскравих відтінків. Що потрібно, якщо ви хотіли освіжити обстановку в новому році. 

Однак, з ним треба бути дуже обережним. Глибокому синьому не місце у вашій спальні. Особливо з поєднанням лампочок білого світла у висвітленні. Доведено, що ця комбінація здатна викликати тривожність і навіть легкі напади депресії. 

Якщо і вибирати синій для спальні, то в невеликій кількості, а освітлення робити правильним – з лампочками теплого спектру. 

Натуральне дерево світлих відтінків

Якщо раніше «гола» та необроблена деревина викликала подив, то зараз дизайнери благають не ховати фактуру та колір натурального дерева за фарбою.

2022 року цей тренд тільки посилюється. І якщо у вас вже давно було бажання змінити меблі, вибирайте столи, комоди, шафи та ліжка з масиву деревини або натурального шпону світлих порід, які лише покриті захисним складом, прозорою морилкою або лаком.

Також, зараз легко знайти меблі з ДСП, які вдало мімікрують під натуральну. У такому випадку вибирайте ту, де плита більш товста.   

Крім того, вітається використання світлої деревини для створення віконних та дверних рам, стінових панелей, а також декору. 

 

Етнічний декор із природних матеріалів

Матеріали наших предків – льон, тростина та лоза, а також ротанг та джут – більше не доля дачі та веранди заміських будинків, а прикраса найкращих кімнат столиці. Але тільки у вигляді настінних елементів, настільних композицій та іншого декору.

У ході практично будь-які вироби з цих матеріалів – абажури, циновки, тарілки, миски та плетені кошики, підставки на стіл, та під пляшки з вином.

Головне при оформленні – дотримуватись балансу. Занадто багато етнічної строкатості – і модний інтер'єр ризикує скотитися у відверту циганщину. 

Турбота про довкілля

У США та Європі зберігається стійкий тренд на екологічність, і він лише посилиться у 2022 році. 

Дедалі більше дизайнерів намагаються використовувати перероблені матеріали для своїх меблів та декору, включаючи пластик та поліпропілен, скло та картон, деревину. 

Купуючи такі речі, ви не тільки покажете всьому світу свою відповідальність та усвідомлене споживання, але й справді допоможете впоратися з екологічною ситуацією на нашій планеті. 

Тренд на екологічність та вторинну сировину розвивається не тільки у сфері дизайну інтер'єрів, а й одягу, взуття та електроніки. Навіть LEGO запустило окрему серію свого конструктора із переробленого пластику.

 

Людські обличчя та силуети

Достеменно невідомо, чому в моду знову входять примітивні та монохромні, немов дитячі, графічні роботи, де переважно зображені обличчя людей, окремі частини тіла та загальні силуети. 

Однак, у 2022 буде дуже стильно повісити такий малюнок у чорній тонкій рамі, яка поєднуватиметься з металевими елементами меблів або іншим декором.