5 концептів для оформлення відкритого балкона

новини

Чим саморобний ремонт відрізняється від результату роботи професійного дизайнера інтер'єрів? У останнього завжди буде концепт - тобто загальна ідея. Вона дозволяє зберегти баланс і не допустити помилок в стилі, визначити сценарії використання приміщення, і відповідно - потрібний тип меблів, декору, функціональних об'єктів. 

А ще починати з концепту завжди простіше - він допоможе знайти вірний напрямок, підкаже ті, або інші фішки, спростить пошук того, що потрібно саме вам. 

Пропонуємо 5 концептів для оформлення балкона. Сподіваємося, вони стануть для вас джерелом натхнення.

Читайте також:

Короткий огляд скандинавського стилю
 

Власний ботанічний сад

Вченими доведено, що навіть рідкісні прогулянки в лісосмузі гарантовано піднімають настрій, не кажучи про довгих походах в ліс. Але, навіщо чекати можливості вийти на природу, нехай вона прийде до вас!

Зелений оазис в кам'яних джунглях - одне з кращих рішень для відкритого балкона. Однак, є й труднощі, які потрібно вирішити:

  • потрапляння сміття з верхніх поверхів, 

  • стабільний полив рослин, 

  • підгодівля і догляд. 

Вони усуваються завдяки установці козирка, створення автоматичної зрошувальної системи з пластикової банки і крапельної стрічки, і спланованої роботи.

Однак, якщо у вас зовсім немає часу, або ви відчуваєте огиду до садівництва, таке рішення не для вас. 

На щастя IKEA, і інші виробники нашого інтернет-магазину, здорово спрощують цей процес. У нас ви знайдете ящики і горщики для квітів, підвісні кашпо і настінні панелі, які люблять в'юнкі рослини - хміль, в'юнки, іпомея і інші.

Читайте також:

Що таке модерн в інтер'єрі та меблях
 

Місце для роботи

Якщо ваш спосіб заробляти вимагає усамітнення з використанням ноутбука, ви можете перетворити відкритий балкон в літній кабінет. Це місце стане вашим затишним куточком, який надихне на виконання навіть самих неприємних завдань.

На жаль, у концепту теж можуть бути недоліки, які доведеться вирішувати:

  • галасливі сусіди на інших балконах або вулиці, 

  • відсутність розеток для гаджетів, 

  • сонячні відблиски на екранах. 

Лікується шумоподавляющіе навушниками, подовжувачами, спеціальними балконними парасолями або ширмами. 

Для оформлення робочого місця вам знадобиться балконна меблі, яка також є в нашому магазині. Вона компактна і складна - круглий столик або напівкругла панель, дерев'яні крісла зі знімними подушками, плед, кілька рослин і предметів декору, включаючи постери.  

Лаунж-зон фо чіл

Якщо ви впевнені, що гарний відкритий балкон повинен бути простором для релаксу, тоді виберіть концепт лаунж-зони. Це місце максимального комфорту, де є тільки один закон - все зобов'язані бити байдики, лінується і максимально розслаблятися. 

Недоліки - все ті ж галасливі сусіди і сонце, але ці проблеми можна усунути або мінімізувати. 

Щоб перетворити балкон в справжній лаунж, вам знадобиться м'яка і надзручним балконна меблі. Наприклад, крісла-кокони або підвісні крісла, крісла-качалки, шезлонги з м'якими подушками або садові дивани. 

Зрозуміло, в ідеалі потрібно повісити гамак - символ дозвільного проведення часу. І хоча зараз є моделі на каркасах, тобто не потрібно думати на що його повісити, не всі балкони можуть вмістити гамак. Сум.

Читайте також:

Настав час «розчохляти» Хюгге
 

Паті на патіо

Хто сказав, що приймати їжу обов'язково в їдальні, на кухні або у вітальні? На свіжому повітрі адже все смачніше! Якщо згодні, тоді пропонуємо перетворити балкон в міні-патіо. 

Традиційно, патіо - це відкритий неба внутрішній дворик кожного гарного іспанського будинку. Він був багато прикрашений і обставлений, а головна функція такого патіо - створити атмосферу захищеності, безтурботності й умиротворення, якого так не вистачало в небезпечних середньовічних містах. 

Щоб стилізувати балкон під патіо, використовуйте плитку з характерними химерними візерунками від IKEA, або знайдіть стилістично схожу. Також прикрасьте свій маленький дворик рослинами в кашпо, обзаведіться розкладним обіднім столом і стільцями, а також захистом від сонця.

В ідеалі можна встановити і невеликий електрогриль, який підігріє вашу їжу.

Романтик-стайл 

Цей концепт схожий на лаунж-зону, але у нього є важлива відмінність. Якщо лаунж це простір для сім'ї та друзів, то тут головна ідея в створенні притулку для двох. 

Знову ж, меблі повинні бути супер зручною, але при цьому не персональної - ніяких крісел-коконів або гамаків на одного. 

Створити ту саму атмосферу допоможуть вуличні гірлянди з неяскравим теплим світлом і справжні свічки в красивих закритих від вітру свічниках. Їх розміщують на різних рівнях - на підлозі, на столі, на стіні, підвішують до стелі. 

Також будуть доречно виглядати фотоколажі в рамках під склом з найтепліших і яскравих спільних моментів пари, і інші пам'ятні речі, які не зіпсуються на балконі.