5 ідей як зробити казковий осінній інтер'єр

новини

Осінь не завжди холодна і похмура, вона може бути красивою, затишною і поетичної - все залежить від настрою. Ми вважаємо, що не варто впадати у відчай від дощових днів. Краще витратити час на перетворення будинку і почати насолоджуватися цим часом року. 

Ось 5 дизайнерських знахідок, як досить складних, так і цілком простих, які допоможуть зробити захоплюючий тематичний інтер'єр. 

Оновлюємо палітру

Осінь разюче багата на яскраві і соковиті кольори теплого спектру. Те що потрібно, коли погіршується погода! 

Спробуйте поекспериментувати з червоним, оранжевим, жовтим, коричневим і шоколадним - особливо з їх глибокими і насиченими відтінками. 

Необов'язково перефарбовувати стіни і купувати нові меблі. Додайте акцентів - штори, подушки на диван, картини. 

Щоб підібрати кращі поєднання цих кольорів, використовуйте спеціальні таблиці, їх легко знайти в інтернеті. 

Звичайно, осінні кольори і відтінки легко додати або підкреслити в переважно нейтральних інтер'єрах - білих, сірих, світло-блакитних. Якщо ж це не ваш випадок, і пограти з кольором ніяк не виходить - не страшно, є ще багато цікавих осінніх прийомів.

Читайте також:

Настав час «розчохляти» Хюгге
 

Підбираємо текстиль 

Чого ми чекаємо від свого будинку восени? Звичайно, ж тепла і затишку. Щоб перетворити своє житло в даний притулок від дощу і пронизливого вітру, потрібно додати якомога більше зігріваючого текстилю. Уже сам вигляд його підніме настрій. 

Отже, запасайтеся теплими ковдрами і пледами, декоративними подушками, чохлами для диванів, хутряними накидками на крісла. Дотримуйтеся обраної колірної гами, але врахуйте, що зараз в моді яскраві сільські орнаменти. 

Тема текстилю не повинна обмежуватися пледами. «Одягніть» тепліше весь свій будинок: якщо немає, купите яскравий килим з високим ворсом, повісьте щільні штори - в IKEA є такі, що зберігають більше тепла. Навіть чайні кружки можна помістити в текстильні «светри». 

Додаємо тематичний декор

Прелесть осіннього декору в тому, що значну його частину можна зібрати самостійно - перетворити це завдання на гру для всієї родини. А потім довго насолоджуватися речами, які ви зробили своїми руками. 

Найпростіший спосіб пробудити осінній настрій - створити ікебану. Виберіть для неї те, що найбільш асоціюється з цим часом року - засушені листя, квіти і гілки з ягодами, фізаліс, горішки та багато іншого. 

Американці люблять різні композиції з гарбуза. Не обов'язково ліхтар Джека на Хеллоуїн - з гарбуза вийде атмосферна ваза під сушені квіти, або букет з листя. Пошукайте в інтернеті - варіантів маса. 

Необов'язково створювати ікебану. Зробіть гірлянду, обклейте рамку для фотографій, сформуйте великий і красивий вінок на двері. Також, зараз дуже популярні інтер'єрні наклейки - їх можна міняти хоч кожен день. 

 

Прикрашаємо обідній стіл

У давнину осінь шанувалася як пора багатого врожаю. Тому дизайнери радять віддати данину традиціям і приділити особливу увагу вашому обідньому столу.

Для цього використовуйте скатертину з осіннім орнаментом, тематичні серветки, декоративні тарілки, свічники і особливо свічки. Паліть багато свічок за обідом і вечерею - вони найкраще вміють створювати відчуття домашньої, комфортною і захищеною середовища.

При прикрасі столу зверніть увагу на спеціальні серії від виробників столових прилад і декору, наприклад, IKEA. Можна купити готовий набір, щоб зробити інтер'єр з картинки, або окремі товари серії. У будь-якому випадку цього вистачить, щоб створити потрібну атмосферу.   

Створюємо осінній аромат

Ресторани та кафе не просто так встановлюють розпилювачі смачних ароматів - часом вони сильніше інших зовнішніх подразників впливають на наші бажання і враження. 

Тому, щоб по-справжньому запросити осінь в свій будинок, подбайте про відповідний запах. У цьому допоможуть ароматичні свічки, ароматизатори повітря, і арома-лампи, до яких потрібно підібрати правильні масла.

Ще цікава ідея - зробити ароматизатор самостійно. Наприклад, наповнити прозору чашу саше (маленькими ароматизованими подушечками), каштанами, горіхами, листям, гілочками, овочами і фруктами, корицею і бадьяном.